Sameje – konceptet kort fortalt

Hvorfor ikke købe et sommerhus i sameje, hvor investeringsbeløb er minimalt og brugsglæde maksimal? Ved fælleseje af sommerhus med mellem 1 og 4 andre ejere, kan du nøjes med at investere i ned til 20% af din drømme-feriebolig, og stadig have samme glæde af det, som hvis du ejede den alene.

Vi hos Ferieejendomme.dk er specialister i matchmaking af potentielle købere til køb af ferieboliger i sameje.

Er du på udkig efter muligheden for fælleseje af sommerhus?

Idéen – Hvad er sameje?

I stedet for at købe og eje en hel ejendom kan du hér nøjes med at købe og eje en del af en ejendom i et fælleseje- som udgangspunkt enten 20%, 25%, 33% eller 50%.

Selve idéen med sameje er langt fra ny.

Nogle har måske allerede overvejet at købe et sommerhus sammen med nogle venner eller familie men er strandet på ”- Hvad nu hvis vi bliver uenige eller vi af andre grunde vil ud af projektet igen”.

Med et køb gennem Ferieejendomme.dk, bliver det meget nemmere og mindre risikabelt at sameje. Du kan trygt lægge bekymringerne bag dig.

Hvad er fordelene ved sameje?

Fordelene ved sameje er i vores øjne talrige. Vi ville kunne skrive side op og side ned om alt det gode, vi mener der er ved fælleseje.

Men for at spare din tid, har vi kogt det ned til følgende:

  • Du kan nøjes med en meget mindre investering ved køb af ejendommen.
  • Du kan få råd til din drøm, luksus eller en fantastisk beliggenhed – eller måske det hele samlet i den perfekt løsning du ellers aldrig vil have råd til alene.
  • Du deler udgifter til drift og vedligeholdelse med andre.
  • Du bliver en del af et interessenetværk i ejerkredsen omkring sommerhuset.
  • Du er sikret din brugsret som svarer til din ejerandel ved at have 1. prioritet til booking.
  • Du undgår eventuel uenighed eller uvenskab ved klare aftaler.
  • Du har frihed til at sælge når du vil.
  • Du får glæde af eventuel værdistigning ved salg.
  • Du står sikkert selvom en af de andre medejere trækker sig ud – hver hæfter kun for egen andel.
  • Du kan have flere ejendomme – fx et sommerhus i Danmark, en hytte i Sverige og en ferielejlighed i sydens sol – det hele for en samlet investering der er mindre end en enkelt af ejendommene alene.

Hvad er ulemperne ved sameje?

Der er ikke ret mange ting her i livet, der udelukkende gode. Det er ofte en blanding. Selv de bedste ting, man kan komme i tanke om, har også visse ulemper.

På samme måde består sameje ikke udelukkende af fordele.

Først og fremmest vil det variere fra person til person, hvilke fordele og ulemper, der er ved fælleseje.

Hvis man er en person, der går meget op i, at alt man ejer, ejer man alene, kan sameje være en ulempe. Da man ejer sin ferieejendom med mellem 1 og 4 andre, skal man være klar til, at der er risiko for, at ikke alt er 100% som man selv gerne vil have det.

Det er et demokratisk format, hvor man bliver nødt til at nå til enighed gennem samarbejde og kompromiser. Dette vil af nogle betragtes som en ulempe.

Hvis jeres interessentskab har fravalgt, at Ferieejendomme.dk skal tage sig af alt det administrative for jer, kan sameje-formatet godt blive en anelse mere besværligt, end hvis man er eneejer.

Dette giver god mening, da man så selv skal arrangere hvem, der bruger sommerhuset og hvornår. Derudover skal man også drøfte praktiske ting såsom vedligeholdelse og nye tiltag.

Undgå ulemperne – lad Ferieejendomme.dk varetage alt det praktiske.

For at fjerne stort set alle ulemper ved sameje, anbefaler vi, at I får Ferieejendomme.dk til at varetage alt det administrative for jer.

På denne måde vil den administrative arbejdsbyrde være stort set på samme niveau, som hvis man var eneejer. I mange tilfælde vil det endda være nemmere med sameje (med Ferieejendomme.dk som administator) end ved eneeje. Ved eneeje står man nemlig oftest selv med alle praktiske og administrative opgaver.

Vi vil derfor vove at påstå, at fordelene ved fælleseje vægter langt højere end ulemperne.

Vi har svært ved at få øje på yderligere ulemper ved sameje (måske fordi vi er lidt miljøskadet?), men hvis du eller andre har oplevet nogle, så skriv gerne til os her – så har vi mulighed for at modgå dem både på dine og på alle andres vegne.

Hvordan hjælper Ferieejendomme dig?

Hele idéen med Ferieejendomme.dk, er at sikre dig størst mulig brugsværdi for en minimal investering og samtidig sikre fordelene for dig som ejer.

I den indledende fase sørger vi for at matche mulige medejere.

Matchet tager udgangspunkt i en eller flere fælles referencer – det kan være ønsket om at købe en konkret ejendom, et ønske om at indgå i et fællesskab, fælles- eller komplimentære interesser mv.

Er det gratis?

Alt arbejdet med match mv. i den indledende fase er gratis for dig, så du kan frit melde dig til og fra igen, uden at det koster dig noget.

Når en mulig ejerkreds er fundet, sikrer vi at alle interesserede stadig har lyst til at gennemføre købet. Derefter initierer vi, og opretter et formelt interessentskab (I/S). Interessentskabet er baseret på en interessentskabsaftale hvor alle de væsentlige bestemmelser for samejet indgår.

Stiftelsen af interessentskabet foregår ved et stiftelsesmøde, hvor alle de kommende medejere har mulighed for at mødes.

Det er først ved initieringen, at vores stiftelses-fee forfalder (betaling for samejet), og vi skal nok gøre opmærksom på det, inden det begynder at koste noget, så ingen føler sig bondefanget.

Se mere om vores ydelser og priser her.

Hvor meget bliver du forpligtet?

Når interessentskabet (I/S’et) er etableret, kan I/S’et (du og dine kommende medejere) helt selv bestemme hvad der skal ske.

Vi vil meget gerne hjælpe i det videre forløb med praktiske ting i forbindelse med køb af ejendommen mv. Dog er det dig og dine kommende medejere, der bestemmer hvor meget Ferieejendomme.dk, skal deltage i det videre forløb.

Ferieejendomme.dk arbejder alene i samejets interesse. Vi er uafhængige og modtager ikke provision eller tilsvarende fra mæglere, banker, forsikringsselskaber eller andre aktører.

Hvordan kommer du i gang?

Her på Ferieejendomme.dk kan du se hvilke ejendomme, der allerede er interesserede købere til. Meld dig til en af ejendommene, hvis du er interesseret. Husk at det er gratis og uforpligtende.

Mange af de sommerhuse, vi har lagt på siden, er til salg hos blandt andet Danbolig og Nybolig m.v.

Du kan også selv foreslå en bestemt ejendom, du er interesseret i at købe i sameje. Her kan du oplyse ejendomsdata, og hvor stor en andel, du er interesseret i. Så vil vi søge andre interesserede medejere.

Husk at det er også gratis og uforpligtende.

Endelig har du også mulighed for her, gratis og uforpligtende, at melde dig til, alene ud fra interesser (fx område, hobby, pool, børnevenligt mv.). Vi vil så hjælpe dig med at afsøge markedet ud fra dine input og kontakter dig hvis noget interessant dukker op.

Kort og godt – vi er til for at give dig de bedste muligheder for at tilbringe din fremtid i dit drømmeferiehus.

Er du bare nysgerrig på at vide mere eller brug for lidt hjælp?

Kontakt os nu – det er selvfølgelig også gratis og helt uforpligtende.

© Ferieejendomme.dk – Sameje sommerhus

Development by: Hjemmesider.dk